Tuesday, February 23, 2016

"What will she be when she grows up?"

Although Mary Ellen has retired and closed the Little Quilts retail store…it should be called semi-retirement. She’s been busy redoing her sewing room at home and her rug hooking studio; and has been available for area quilt guild programs. 

Thursday, February 25th she’ll be at the Cherokee Rose Quilt Guild at 7pm with the program “Color Plan your Quilts”. She’ll share how to make beautiful scrap quilts with the addition of ‘Magic Fabrics’.  She’ll bring a trunk show with many Little Quilts, plus LQ books and patterns will be available for sale. They’re also on the website at www.littlequilts.com 


See the link below with info about the guild. Note the name has been changed on the meeting place to the Ike Owens Community Center, formerly Hunter Park Community Center.Send a comment with a tip on how you arranged your fabric in your sewing room, and we’ll randomly select one to receive  an autographed copy of “Little Memories” and a fat 1/4th of Roswell Mill, the latest of our designs for Henry Glass Fabrics. Follow the Henry Glass blog too at www.henryglassfabrics.com for great ideas and see the newest fabric line coming in August “Savannah Garden.".


30 comments:

MoeWest said...

I use clear plastic containers with lids (Rubbermaid and KIS brands mostly) to store my fabric, organized by colour and a few other categories (like Christmas, Halloween, etc). Fabric purchased for a specific quilt gets its own container so that it doesn't get used for something else. I have smaller containers for my scraps, also organized by colour. These all sit on shelves. This worked fine for me until some containers started getting full. I am now starting to make mini bolts by folding fabric on foam core boards cut to 10X14 inches. This size fits nicely in my cube shelf which has 12 cubbies. I have fat quarters in a CD shelf from Ikea that is about the height of a doorway and has 12 sections. I don't have to worry about light fading my fabric since my studio is in a basement room. If light was an issue, I would perhaps hang an opaque curtain on the front of my shelves or have doors on the shelves. I do love being able to see all my fabric now.

Janet said...

I arrange the fabric in my sewing room in clear plastic boxes on a 6 shelf bookcase (both Ikea) - those are large scraps/fat quarters in marked colors. overflow from those goes into the lingerie dresser (perfect sized drawers for FQ's), scraps are in the Ikea drawers that hold up my sewing table, batiks and solids in plastic bins in the closet and CW Repro fabric in bins by the door ... yardage in the linen closet in the hallway ... backing fabric in bins in the garage ... need a bigger house! Or at least a bigger sewing room!

Thanks for the opportunity ...

Diana said...

My fabric is arranged in plastic totes. Tey are on a book shelf in my sewing room closet. Same colors together and a tote for prints. Large pieces are folded and stacked on a shelf. Needs tobe revamped again but it is a start. Thanks for the giveaway.

Karen in Breezy Point said...

I also use bins for my fabrics. Most of them I separate by color, but since I don't have big collections of solids, hand dyes and batiks, I keep those in their own bins regardless of color.

Evie H said...

I don't have a large stash (mostly fat quarters), but what I have is stored by color in clear plastic shoe boxes in two tall bookcases. The few pieces of yardage I have is in clear bags on the bottom shelf of one bookcase. I love scrappies and would love to win the book!

Kathryn said...

I use cubes I got at Target to sort my fabrics.

Cindy A. said...

Large cuts of fabric, i.e. one yard or more, are stored in 18 gal. totes by style or designer. Since I do a lot of applique my smaller pieces are stored in shoe box sized plastic containers. They are stored by style which means I have one box with just Christmas fabrics and one with just '30s prints because I tend to collect these the most for some reason. Other pieces are stored in colored plastic shoe boxes that I've picked up from Dollar Tree. My orange fabrics are in an orange box, red fabrics in a red box, green in a green box, etc. Until I can find a colored box they are stored in clear shoe box containers. I like the colored ones better though as it really makes it easy to find a particular color I need without going through boxes that might be mixed.

Linda said...

Hi shelving makes up most of my yardage storage. But for my fat quarter storage, my husband built a neat cabinet of 6"x 6"cubed boxes. Love the handiness and organization Thank You for sharing !
msstitcher1214@gmail.com


essay writing service, essays online said...

Congrats to Mary Ellen with retirement! Thank you so much for sharing links, information was extremely useful!

Hữu Tú Trương said...

Nice!
Thiet ke nha
Thiet ke nha dep
Thiết kế nhà đẹp
Nem dep gia re
Dem dep gia re tai TP HCM

Guu cà phê said...

- Sản phẩm tiếp theo mà chúng tôi sẽ giới thiệu cho các bạn đó là: bơ đậu phộng, bo dau phong , bơ đậu phộng ăn với gì, bơ đậu phộng bán ở đâu thơm ngon, cao cấp chất lượng có nhiều công dụng trong việc dưỡng da dành cho khách hàng, được đông đảo chị em phụ nữ ưa chuộng và sử dụng để săn sóc sắc đẹp của mình.
- Chúng tôi chuyên cung cấp đèn pha led , đèn led , đèn led siêu sáng, đèn led chiếu sáng, đèn pha led, đèn led , đèn led siêu sáng, đèn led chiếu sáng giá rẻ, chất lượng cao, bảo hành 24 tháng trên toàn quốc. Khi khách hang có nhu cầu mua hang trên toàn quốc.
- Đồng thời chúng tôi còn là nhà cung cấp các loại nguyên liệu mỹ phẩm thiên nhiên như: bơ cacao, bơ ca cao, nguyên liệu mỹ phẩm handmade nguyên chất, cao cấp chất lượng có nhiều công dụng trong việc dưỡng da dành cho khách hàng, được đông đảo chị em phụ nữ ưa chuộng và sử dụng để săn sóc sắc đẹp của mình. Do đó các bạn hãy mạnh dạn chăm sóc sắc đẹp của mình bằng những phương pháp hoàn toàn tự nhiên thay vì sử dụng các loại mỹ phẩm đắt tiền nhưng chưa chắc hiệu quả như bơ cacao, bơ ca cao. Quý khách đừng ngần ngại liên hệ với chúng tôi để mua sản phẩm bơ cacao, bơ ca cao nguyên chất hoàn toàn từ tự nhiên. Cảm ơn các bạn!
- Nếu khách hàng còn gặp nhiều khó khăn trong việc chăm sóc sắc đẹp thì sản phẩm bơ hạt mỡ, bo hat mo, shea butter, nguyên liệu mỹ phẩm handmade nguyên chất từ tự nhiên có nhiều công dụng trong việc làm mềm mịn làn da, xóa tan vết thâm nám, đẩy lùi mụn cảm và triệt để xóa nhăn. Hãy cùng chúng tôi chăm sóc sắc đẹp của bạn, chỉ có bạn mới có thể tự chăm sóc cho bạn than của mình.
- Ngoài ra chúng tôi còn là nhà cung cấp dịch vụ ăn uống khắp toàn quốc, đặc biệt là đặc sản cơm niêu, cơm niêu sài gòn, cơm niêu vũng tàu được đông đảo khách du lịch ưa chuộng và là điểm đến khi có nhu cầu ăn uống những món ăn ngon.

Nguyễn Sang said...

Mặc dù ngày bạn ăn bơ đậu phộng và bánh sandwich mứt và nghẹt cần tây với bơ đậu phộng và nho khô có thể được lâu rồi, bạn không nên đặt món ngọt và mặn này ở mặt sau của phòng đựng thức ăn của bạn lúc này.Bơ đậu phộng, trong khi được lượng calo và một phải giảm cân cơn ác mộng của một số chuyên gia dinh dưỡng và rất kinh nghiệm y tế, thực sự có thể ngăn chặn sự thèm ăn và giúp đỡ trong việc giữ cho một chế độ ăn uống lành mạnh cho tim. Những lợi ích sức khỏe rất nhiều những món ăn ngon này bao gồm lợi ích cho tim và ruột kết, bảo vệ chống lại một số bệnh trong đó có bệnh Alzheimer và sỏi mật, và mức độ cao của chất chống oxy hóa, kali, và các vitamin và khoáng chất quan trọng để kết hợp vào những gì bạn đang tiêu thụ hàng ngày khác . Không chỉ để lại cho bơ đậu phộng vào hộp ăn trưa của bé nữa - đây là năm lý do tại sao bơ đậu phộng có thể chỉ là những thực phẩm bạn cần để kết hợp vào chế độ ăn uống của bạn.

1. Aids trong việc giảm cân và xây dựng cơ bắp

Nếu bạn đang tìm kiếm để hỗ trợ thường xuyên tập luyện của bạn với một loại thức ăn mà cả hai có thể làm tăng mức testosterone và giúp bạn giảm cân, ăn bơ đậu phộng hàng ngày có thể giữ mức năng lượng của bạn cao và hỗ trợ bạn trong việc hoàn thành bài tập khó khăn. Sức khỏe của nam giới nói về testosterone tăng quyền hạn của thực phẩm sức khỏe này - nếu bạn đang tìm kiếm những cách thức tự nhiên hơn để tăng khả năng xây dựng cơ bắp của bạn , sau đó ăn thức ăn có chất dinh dưỡng hỗ trợ cho việc sản xuất testosterone là chìa khóa.


Đậu phộng và bơ đậu phộng cung cấp mức độ lành mạnh của kẽm , đó là một chất dinh dưỡng nổi tiếng để chơi với mức độ hormone và làm tăng nồng độ testosterone trong chỉ bốn tuần nếu ăn thường xuyên. Ngoài kẽm, một nghiên cứu cho thấy trên cơ cho cuộc sống cho thấy rằng những người đàn ông ăn nhiều chất béo không bão hòa đơn, giống như các chất béo được tìm thấy trong bơ đậu phộng, có nồng độ testosterone cao hơn so với những người tránh chúng. Bằng cách tăng chất béo lành mạnh và lượng kẽm, bạn có thể nhận thấy một sự khác biệt trong cách nhanh chóng như thế nào bạn có thể xây dựng cơ bắp và giữ cho nồng độ chất béo ở vịnh vì tăng testosterone này - và ham muốn tình dục của bạn có thể tăng lên.

Theo như giảm cân đi, nó có thể có vẻ phản tác dụng ăn chất béo để giảm béo, nhưng bơ đậu phộng chắc chắn chứng minh rằng một số chất béo có thể giúp bạn tránh khỏi trọng lượng dư thừa . Sức khỏe của nam giới thảo luận về cách những người ăn một chế độ ăn giàu thực phẩm như bơ, dầu ô liu, và bơ đậu phộng có nhiều khả năng không chỉ giảm cân, mà còn giữ giảm cân lâu hơn so với những người theo một chế độ ăn ít chất béo. Bơ đậu phộng là một điều trị mà không để lại bạn muốn cái gì khác - đó là đáp ứng và làm vì hàm lượng protein cao, để lại cho bạn đầy đủ cho giờ và đem lại cho bạn năng lượng bạn cần để thực hiện công việc hàng ngày. Thông thường, những người đang ăn bơ đậu phộng không đạt cho đồ ăn nhẹ có đường một khi họ đã kết thúc, khi họ được mãn nguyện với những gì họ đã có.Quý khách hàng có nhu cầu vui lòng liên hệ:

bơ đậu phộng

Fanpage: bơ đậu phộng

Địa chỉ: 17H cư xá Phú Bình, Lạc Long Quân, P.5, Quận 11

speiderist22 said...

Bulunur net sitemizin altında ne arıyorsanız onunla alakalı alt sitelerimiz. Bulunur - Gelinlik Bulunur - Günlük Ev Bulunur - Direksiyon Bulunur - masöz - Masaj - Ümraniye Masaj salonu - Ümraniye masöz - Kadıköy Özel Direksiyon - Google SEO - E-Ticaret - Web Hosting - Aşk Büyüsü - Bağlama Büyüsü - En iyi medyum - istanbul medyum

Trieu vu van said...

Nice blog !!!
thanks for sharing
may nen khi truc vit compair
may nen khi truc vit ceccato
may nen khi truc vit co dau hitachi
que han dong
que han gang
que han thep

tanaman obat penyakit epilepsi said...

nice post and good job

Words Doctorate said...

PhD Thesis Writing Services in Ahmedabad
PhD Thesis Writing Services in Bangalore
PhD Thesis Writing Services in Bhopal
PhD Thesis Writing Services in Chennai
PhD Thesis Writing Services in Chandigarh
PhD Thesis Writing Services in Delhi
PhD Thesis Writing Services in Hyderabad
PhD Thesis Writing Services in Mumbai
PhD Thesis Writing Services in Pune
PhD Thesis Writing Services in Jaipur

chen wish said...

nfl mlb nba nhl snapbacks
air max 90
air max 2017
free flyknit 5.0
yeezy 350 boost
yeezy 350v2 boost
lunarglide shoes
kobe bryant shoes
jordan james shoes
mercurial soccer boots

sumon tripura said...

Wow, absolutely fantastic blog. I am very glad to have such useful information. Thanks. For more information visit extreme incense

cemile duraz said...

oceanwars - ocean wars - okyanus savaşları - istanbul emlak - saraçoğlu emlak - istanbul ev - medyum - medyum tavsiye - Google SEO - Web Tasarım - discus - medyum - medyum tavsiye - medyum tavsiye - medyumlar

tushar soni said...

Scott McRobie
Scott McRobie

PCX Technologies said...

That's nice.

Best deals Cloud Contact Center said...

This is nice.

Best deals PureCloud Reseller said...

It's sad that the retail store was closed.

hamid alidoosti said...

***شرکت نوين گيت***

با سالها سابقه در طراحي ،اجرا و خدمات سيستمهاي درب اتوماتيک و راهبند
فروش،نصب و راه اندازي و خدمات انواع درب اتوماتيک (درب سکشنال - کرکره اتوماتيک - کرکره پنجره - درب ريلي اتوماتيک - جک پارکينگي - کرکره شفاف - رول گيتر - انواع راهبند و درب اتوماتيک شيشه اي... )
خدمات 24 ساعته و شبانه روزي حتي در تعطيلات رسمي
مشاوره رايگان در تمامي مراحل

cemile duraz said...

oceanwars - ocean wars - okyanus savaşları - istanbul emlak - saraçoğlu emlak - fikirtepe kiralık - kadıköy kiralık - medyum - medyum tavsiye - Google SEO - Web Tasarım - discus - medyum - medyum tavsiye - medyum tavsiye - medyumlar - akvaryum - akvaryum rehberi

khaled ali said...

شركة الصفرات لتسليك المجاري
شركة الصفرات لتنظيف الخزانات

Rashmi Chaudhary said...

An obligation of appreciation is all together to share such a remarkable information........
tienda de muebles en león

Movies Reviews said...

Movie premises can run the gamut from the clever, "don't let the bus fall below 50 mph or a bomb will explode," to the wacky, "don't feed the cuddly Gremlins after midnight or they turn into vicious little murder beasts," to the downright "ok, who the hell greenlit this mess," snakes on a plane anyone? But no matter how original the idea, the movie it carries lives or dies by its execution and it is here that A Quiet Place shows its pedigree. watch happy death day online As set-ups go, it comes with an intriguing one: don't make any noise louder than a whisper or risk instant, violent death by mysterious monsters that hunt by sound.

The premise is illustrated to chilling effect in an opening scene where an act of kindness has devastating results for the wondering family of protagonists. the devil's candy movie The narrative device presents a particular difficulty for the filmmakers. Namely, how do you tell a story with almost no dialogue between characters? An original idea is a Hollywood rarity in itself and the film handles the contrivance with expertise, showing us the daily routine of a normal, loving, American family in a world where dropping a glass can mean swift, brutal death.

There has been a recent trend of rookie directors coming out of left field with impressive, refreshing work, (Who the heck expected Jordan Peal to come up with a horror masterpiece like Get Out?) and to that illustrious list we can add . . . John Krasinsi. Wait. Who? With just a fairly unknown movie and about 3 episodes of The Office to his credit, it is a testament to his skill that on barely his second feature film he directed something as arresting as this. watch Avengers Infinity War online free hd

co coya said...

Congrats to Mary Ellen with retirement! Thank you so much for sharing links, information was extremely useful!


ไพ่ออนไลน์

Yantram said...

Great article, Great content with all the helpful information.

Visit architectural design studio!